B4ccdb2e5e9c2b7a3051302fc2e8a205

Tess Vonck

Belgique

Prénom
Tess
Nom
Vonck

Contact
Envoyer un message
Province
Bruxelles
Téléphone
0477240341
Date d'inscription
Mercredi 28 janvier 2015

Présentation

Tess Vonck is nomade en freelance schrijfster (fictie, communicatie en journalistiek). Na haar Master Sinologie en twee jaar in China en Taiwan, behaalde ze een master Journalistiek aan Lessius Hogeschool. Ze spreekt een mondje Mandarijns, publiceerde als freelance journalist achtergrond artikels en columns voor MO* magazine, Metro, De Standaard en schreef samen met de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk aan een filmscript over het Turks-Koerdische conflict dat in 2015 met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds wordt verfilmd.

Voor MO.be, Radio 1 en Metro maakte ze in aanloop naar de Europese verkiezingen in 2014 een multimedia generatieportret van jong Europa tijdens een couchsurfingmaraton in alle lidstaten van de EU dat ze momenteel in een boek bundelt. Ze is geboeid door de rol van China op mondiale machtsverschuivingen en de impact van globalisering op de toekomst van jongeren wereldwijd.

Site(s) Web

  • Nomad Journalism
    Website met een greep uit mijn meest spraakmakende journalistieke producties van de voorbije 3 jaar (up to date tot zomer 2014), moet er dringend eens opnieuw aan werken :)
  • Yout#opia
    Facebookcommunity met een overzicht van een grootschalig mediaproject dat ik in aanloop na de Europese verkiezingen in 2014 maakte rond jongeren en Europa. Op radio, in krant, op televisie en online zowel in binnen als buitenland bracht ik verslag en een portretreeks over de existentiële politieke crisis van de jonge E generatie tijdens een couchsurfingmaraton door alle 28 lidstaten van de EU.