D0a2fb42a89ff6c68cee8b1cb697191a

Karel Tuytschaever

Belgique

Domaines d'activité

Prénom
Karel
Nom
Tuytschaever

Contact
Envoyer un message
Province
---
Date d'inscription
Mardi 4 février 2014

Présentation

In eerste instantie ging Karel Tuytschaever (°1985) zijn interesse uit naar hedendaagse dans om uiteindelijk in 2007 af te studeren aan de acteursopleiding van het Koninklijk conservatorium van Antwerpen, onder leiding van Dora van der Groen. Beide achtergronden bleken een cruciale rol te spelen voor zijn ontwikkeling als speler en maker.

Op toneel was hij te zien bij De tijd, Toneelhuis & Schauspielhaus Wien, HETPALEIS, Detheatermaker & Lab. Troubleyn/Jan Fabre, De Parade & Kaaitheater, Barre Weldaad, Frascati, Hertogshaest en Over het ij.

Op tv speelde hij gastrollen in series als Witse, Zone stad, Aspe, Binnenstebuiten, Crimi clowns, De kroongetuigen, Familie, Harry Buts en Code 37. In De Vijfhoek was hij één van de vaste personages. Hij is ook te zien in verschillende films, zoals onder andere Do you know what love is, De handel in emotionele goederen, Rotkop en 46,XX.

In zijn eigen werk onderzoekt Karel het gebruik van naakt, intimiteit en erotiek in de kunsten. In 2013 kreeg hij ontwikkelingsgerichte steun voor een drieluik waarin hij dieper ingaat op identiteit en het lichaam.

Karel gaf verschillende workshops in opdracht van Toneelhuis, HETPALEIS, KunstZ en theaterwerkplaats Nest. Hij geeft sinds 2009 les aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen, waar hij ook mentor is en assisteerde bij de voorstelling Venn (KCA, Desingel en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui).

Site(s) Web